چه نکاتی را قبل از سفر باید چک کنیم؟

عید نزدیک است و خیلی از خانواده‌های ایرانی به دنبال این هستند که با خودروی شخصی به سفر بروند. لازمه‌ی چنین سفری فقط بستن چمدان و مشخص کردن مقصد و رزرو هتل نیست. پیش از حرکت باید خودرو را هم از نظر فنی و ایمنی بررسی کنید. انجام این کار نه‌تنها از بروز مشکلات در مسیر جلوگیری می‌کند، بلکه سفری ایمن‌تر و آسوده‌تر را نیز به همراه دارد. اگر دقیقا نمی‌دانید چه مواردی را باید در ماشین چک کنید با این متن همراه شوید.

نکات پیش از سفر

قدم اول: بررسی مایعات و روغن‌های خودرو

روغن موتور: روغن موتور برای کاهش اصطکاک بین قطعات متحرک موتور ضروری است. سطح روغن باید بین دو علامت روی گیج باشد. گیج همان میله‌ی نازکی است که درون مخزن روغن می‌گذاریم. همچنین در صورت تغییر رنگ یا کاهش کیفیت بهتر است قبل از سفر روغن و فیلتر آن تعویض شود.

مایع خنک‌کننده: مطمئن شوید رادیاتور نشتی ندارد و سطح مایع آن مناسب است. کمبود مایع خنک‌کننده می‌تواند باعث داغ شدن موتور و ایجاد خسارت‌های جدی‌تر شود.

روغن ترمز: کاهش سطح روغن ترمز ممکن است نشان‌دهنده‌ی نشتی در سیستم باشد. این مشکل می‌تواند در عملکرد صحیح ترمزها اختلال ایجاد کند..

آب باتری: اگر از باتری اسیدی استفاده می‌کنید، سطح آب آن باید بررسی شود و در صورت کمبود، از آب مقطر کمک بگیرید.

مایع شیشه‌شور: برای دید بهتر در مسیر، مخزن شیشه‌شور باید پر باشد.

نکات پیش از سفر

قدم دوم: کنترل وضعیت لاستیک‌ها

سالم بودن لاستیک‌ها: لاستیک‌ها نقش کلیدی در ایمنی و پایداری خودرو دارند. وجود ترک، برآمدگی یا ساییدگی غیرطبیعی نشانه‌ی فرسودگی لاستیک است. در صورت نیاز، باید آن‌ها را تعویض کنید.

فشار باد لاستیک‌ها: تنظیم فشار باد لاستیک‌ها بر اساس استاندارد شرکت سازنده‌ی خودرو، هم ایمنی را افزایش می‌دهد و هم مصرف سوخت را کاهش می‌دهد. این کار را با صرف کمترین هزینه و زمان می‌توانید در هر کدام از شهرهای ایران انجام دهید و خیال خودتان را راحت کنید.

لاستیک زاپاس: لاستیک زاپاس هم از آن چیزهایی است که ممکن است مدت‌ها از آن استفاده نشود و به خاطر همین کسی به اهمیت حضورش در ماشین توجه نکند. اما یادتان باشد که یک لاستیک زاپاس سالم و دارای باد کافی را به همراه داشته باشید تا در مواقع اضطراری بتوانید از آن استفاده کنید.

 

قدم سوم: تست سیستم ترمز و فرمان

اگر پدال ترمز بیش از حد پایین می‌رود یا هنگام ترمزگیری صدای غیرعادی شنیده می‌شود، ممکن است مشکل جدی در سیستم ترمز وجود داشته باشد. همچنین کاهش سطح روغن ترمز می‌تواند نشانه‌ی نشتی یا ساییدگی لنت‌ها باشد.

به نرمی و دقت فرمان هم توجه کنید. فرمان باید بدون لرزش و انحراف غیرطبیعی کار کند. اگر فرمان به یک سمت کشیده می‌شود، ممکن است مشکل از میزان باد لاستیک‌ها یا تنظیم زوایای چرخ‌ها باشد.

 

قدم چهارم: بررسی چراغ‌ها و سیستم برق

چراغ‌ها: سیستم روشنایی خودرو تأثیر زیادی بر ایمنی رانندگی دارد. اگر قرار است شب‌ها هم در جاده باشید این قسمت را با وسواس بیشتری چک کنید و مطمئن شوید که تمامی چراغ‌ها (چراغ‌های جلو، عقب، ترمز و راهنما) سالم‌اند و نور کافی دارند.

باطری خودرو: اگر استارت خودرو ضعیف است یا باتری بیش از دو سال عمر دارد، احتمال خرابی آن در سفر وجود دارد. در صورت نیاز، باید باتری را تست یا تعویض کنید.

برف‌پاک‌کن‌ها: اگر تیغه‌های برف‌پاک‌کن فرسوده شده‌اند، بهتر است آن‌ها را تعویض کنید تا در شرایط بارانی دید مناسبی داشته باشید.

قبل از سفر

قدم پنجم: اطمینان از تجهیزات ضروری خودرو

در کنار بررسی‌های فنی، وجود برخی تجهیزات ضروری در خودرو می‌تواند در مواقع اضطراری بسیار کمک‌کننده باشد. بهتر است قبل از سفر از همراه داشتن این تجهیزات مطمئن شوید:

جک و آچار چرخ برای تعویض لاستیک

مثلث هشدار و چراغ اضطراری

کابل باتری به باتری

جعبه‌ی کمک‌های اولیه

مقداری آب و خوراکی برای مواقع ضروری

 

*اگر تازه ماشین خریده‌اید یا با کارهای فنی آشنایی ندارید می‌توانید این موارد را به خاطر بسپارید و با مراجعه به مراکز معتبر آن‌ها را چک کنید.